diumenge, 24 d’octubre del 2010

Caceres del tresor

http://poster.4teachers.org/worksheet/view.php?id=151004

Hem decidit crear una cacera del tresor sobre els tòpics de l'alcohol, ja que és un tema molt comú entre els adolescents.D'alguna manera l'hem creat perquè som conscients que moltes vegades els joves parlen sense seguretat, cometent errors freqüents i confonent termes, perquè en realitat no tenen les nocions bàsiques sobre l'alcohol i els seus efectes i es basen únicament en les coses que han escoltat dels seus amics i companys o dels mitjans de comunicació, etc.

Així que, a través d'aquesta cacera volem que els alumnes d'una edat més avançada s'involucrin en el tema, s'informin una mica més, ja que moltes vegades l'única informació vertadera i 100% fiable que reben prové de les xerrades que es realitzen a l'institut una vegada al llarg del tot el curs i on possiblement no presten molta atenció perquè es fa de manera molt teòrica. Cal afegir que els joves d'avui en dia creuen que són uns experts en la matèria per l'únic fet de consumir alcohol cada cap de setmana i el que en realitat no saben és que estan prenent substàncies perjudicials per a la seva salut a cegues. Perquè fins i tot nosaltres durant la creació de la cacera, degut a que teníem que introduir els recursos hem estat llegint bastant sobre el tema i, a hores d'ara encara hem descobert coses que desconeixíem. Tot i que pugui semblar un tema una mica típic esperem que sigui atractiu per als altres companys, igual que ho ha sigut per nosaltres, i sigui una cacera útil per a qualsevol persona que li vingui de gust i tingui oportunitat de visitar-la. Així que us animem a que la visiteu i opineu en el nostre bloc.

http://www.xtec.cat/%7Emlluelle/caceres/sentits.htm

La cacera del tresor que hem escollit es titula ELS SENTITS i va adreçada al nivell de cicle mitjà de primària i també per algunes classes d'educació especial.
Aquesta cacera s'ha destinat a aquestes edats ja que les qüestions són força assequibles per a que puguin cercar ells sols la informació necessària per resoldre les preguntes.
Aquest portal engloba un temari basat únicament en les ciències naturals, exclusivament en el món dels sentits on els alumnes poden ampliar els seus coneixements ja que algunes preguntes son més senzilles i d'altres una mica més rebuscades. D'aquesta manera, a part de fer ús de la seva memòria i recordar tot allò que saben, han de fer una recerca per Internet i ampliar així els seus coneixements.

Els creadors de la pàgina han introduït cinc recursos (un per a cada sentit) on apareixen vídeos explicant breument quin és cada sentit, quina utilitat té en el nostre cos, etc. D'aquesta manera els alumnes que realitzin les activitats no caldrà que cerquin la informació sinó que només caldrà clicar el link i escoltar el que expliquen. La gran pregunta és molt didàctica ja que consisteix en un recorregut per casa i anar veient quins sentits van utilitzant en cada cas. Els autors, els quals desconeixem ja que no han posat qui són ni quanta gent a creat la cacera tampoc han explicat com avaluaran la feina feta de cada alumne o grup.

1 comentari:

  1. Molt ben fet! M'agrada i prendré nota per fer la meva pròpia cacera de tresor :)

    ResponElimina