dimarts, 19 d’octubre del 2010

El nostre Pecha Kucha, YOUTUBE

Pecha Kucha Youtube
Mai ens havíem plantejat quan feia que existia youtube, qui l'havia creat,amb quina finalitat es va crear o quins usos li podíem donar a part de fer-lo servir com a eina lúdica.
Amb aquesta activitat hem après que youtube es va crear al 2005 a Califòrnia i els seus creador van ser Chad Hurley,Steve Chen i Jawed Karim.
En els seus inicis youtube era una pàgina de contactes inspirada en la pàgina web sexy o no on la gent es podria presentar mitjançant un vídeo en comptes de una foto però els usuaris no van respectar la idea original i van penjar tot tipus de vídeos. Per això,Youtube a més de tenir vídeos musicals o vídeos per riure també té vídeos educatius per a totes les edats. Hi ha vídeos que ensenyen els colors, el números, a fer operacions matemàtiques per passos,etc.
El que més ens va sorprendre és que hi ha canals dins de youtube vinculats a universitats sobretot als Estats Units on ofereixen classes magistrals, conferencies per youtube per a aquelles persones que per qualsevol motiu no poden anar a la universitat,aquest canal s'anomena Youtube Edu.
A banda d'aquest canal, també hi ha uns altres com ArteHistoria,Smartplanet,National Goegarphic i Discovery Chanel. La majoria d'aquests canals ofereixen informació científica.
A part de l'ús educatiu també cal recordar que tots els videos tenen una durada màxima de 10 minuts i utilitza un format d'Adobe Flash per la carrega i visualització dels videos.
No hem d'oblidar que Google va comprar youtube i per tant els vídeos també es poden buscar a través de google vídeos.

Per finalitzar,ens agradaria aportar la nostra opinió sobre aquest treball ja que ens ha semblat força interessant ja que mai havíem escoltat el nom de Pecha Kucha. A més de ser una nova manera de treballar, ha sigut divertida la estona que hem pasat construint, inventant, pensant el que finalment ha sigut el nostre Pecha Kucha. I el que més ens preocupava era presentar l'activitat davant de tota classe però esperem que a partir d'ara aquesta ''por'' vagi marxant poc a poc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada