dissabte, 20 de novembre del 2010

Video tutor assertiu





El fragment de vídeo que volem mostrar va des de l’inici d’aquest, fins al minut 3:24.

El vídeo és d’un programa anomenat “Hermano mayor” el qual s’emet per la cadena de televisió Cuatro i consisteix en que un terapeuta en aquest cas en Pedro, va a casa d’adolescents conflictius que no compleixen normes, que són agressius amb les seves famílies, que no tenen respecte per ningú i tenen atemorits als seus pares. En aquest cas, però, en Pedro no és caps psicòleg ni cap educador social sinó que és un ex-esportista d’elit que va estar enganxat als estupefaents i que un cop rehabilitat va començar a exercir de mediador en casos similars als que ell va viure. Durant el temps que conviu  amb la família afectada es converteix en el tutor del noi o noia i passa el dia amb ells. Compta amb l’ajut d’un equip de psicòlegs però és ell que s’enfronta al jove i qui lluita per a que el seu comportament millori.

Al principi del vídeo podem veure com estan mare i fill acompanyats ja per en Pedro. El jove discuteix amb la seva mare donant-li les culpes de tot. La crida i li falta al respecte. Aquí ja comencem a veure que el tutor és assertiu perquè en tot moment li parla amb un to adequat, és molt empàtic i li diu que ell també va viure la seva situació i que el seu error va ser no demanar ajuda però que ara ell té l’oportunitat de rebre’n poder sortir d’aquell pou on es troba. L’anima a que parli, que expliqui com se sent i que tregui tota la ràbia i tot el rancor que ha guardat durant anys.
En la segona part del vídeo apareix una conversa entre la mare i en Pedro. Aquí s’observa també la seva empàtia, és proper, crea un clima adequat per tal que la dona deixi la por a un costat i obri els seus sentiments i els seus temors. Al final de l’entrevista la senyora admet que més d’una vegada ha desitjat veure al seu fill mort, confessió molt forta i impossible de fer si no hi ha un clima adequat amb una confiança ferma, la qual és responabilitat del tutor crear-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada