diumenge, 12 de desembre de 2010

Conferència David Sanahuja

La conferència realitzada pel David Sanahuja ens ha semblat molt interessant sobretot la manera en que la dut a terme.
Ens ha cridat molt l'atenció quan ha posat el power point i a partir de unes quantes paraules relacionades amb moments de la seva vida
ha pogut relacionar-lo amb conceptes de la medicació fent l'explicació més dinàmica, ja que participàvem tots intentant endevinar que volien dir les paraules claus, ja que al final estàvem tots encuriosits per les paraules que faltaven.
En el nostre parer una de les paraules claus que més ens ha cridat l'atenció ha estat els noms dels seus avis ja que creiem que la història i la situació de cada persona es molt important per poder detectar quins problemes té i perquè actua d'una manera determinada . Una altra que també ens ha cridat molt l'atenció ha estat la primera que hem esbrinat, la seva primera multa de 20.000 ptes. Aquí ha explicat què era la mediació i el perquè funciona tant bé amb la majoria de gent. Els alumnes mitjançant la mediació no veuen el càstig com un atac a la seva persona, sinó que ho veuen com una conseqüència dels seus actes, i per tant entendran molt més bé perquè l'han de complir i ho troben més just.
Un altre aspecte a destacar és la importància que li dóna a què hi hagi un pla de mediació a cada centre però, aquesta no es una tasca gens fàcil ja que molts centres no estan motivats a intentar canviar el seu pla d'actuació quan es troben amb un conflicte ja que això suposaria molts canvis tant en el règim intern del centre com en la seva mentalitat.
Això últim es podria relacionar amb l'última presentació que ens ha mostrat per poder reflexionar que la gent s'excusa a no canviar les coses perquè sempre les ha realitzat d'una manera determinada i aquí està la clau de tot, s'hauria de intentar canviar la mentalitat de quedar-se amb els mètodes tradicionals i poder buscar alternatives que puguin utilitzar-se d'una manera en què el professorat no quedi com autoritari i que sempre està castigant.
D'altra banda també trobem molt interessant el fet que en l'escola de Vilafranca on han dut a terme aquest projecte, els infants en moltes ocasions van a resoldre els seus conflictes a les taules destinades per aquests temes ells sols. S'està donant als infants medis i eines per tal de que ells mateixos, de manera més autònoma puguin afrontar els seus problemes, tal i com hauran de fer en un futur.

Cal dir que el tema mediació està compost per dos i molt complexes conceptes, com en el cas de treball en equip, que es vol potenciar en les aules actuals, i comunicació, que és molt important per a poder resoldre els conflictes sense que aquests arribin a ser greus.
Amb aquest concepte molt clar, gràcies a la conferència, creiem que l'únic que faltava en aquesta, era relacionar el tema de la medicació en un altre àmbit que no sigues l'educació formal, ja que tres de les integrants del nostre grup estem cursant el grau d'educació social, i una altra està cursant pedagogia. I en aquests àmbits, considerem que aquest tema de la medicació és molt important ja que normalment trobarem més conflictes que en un aula.
Finalment, esperem que tinguem més conferències com aquestes ja que ajuden molt a entendre molts conceptes nous per a nosaltres, i que ens poden ajudar en el nostre futur.
A més a mes esperem que en un futur es potenciï molt el tema de la medicació en els centres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada